ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Красивата природа в Родопа планина и прекрасните  риболовни условия, които язовира предлага привличат много посетители. Язовирът е зарибен с различни видове риба. Ако решите да се отдадете на риболов, единствено което трябва да направите е да имате риболовен билет и да слезете до брега на язовира,  който е на 50 метра от “Свети Константин“.
Ако нямате под ръка въдица или други такъми, можете да ги наемете от нас, а може да наемете и лодка или за разходка, или за риболов.

Много от красотите на 27 километровия язовир, могат да  бъдат достигнати само по вода. Още в началото на разходката ще видите-  “Островът“, той е едно  прекрасно кътче, чакащо да бъде покорено от Вас. Романтичен и красив , островът е и своеобразен мини балнеоцентър на открито, тъй като предлага с изключително полезната хума. Тя ще подхрани вашето лице,коса и тяло, по един чудодеен начин! След тази островна красота, ще Ви се разкрият гледки, които е трудно да бъдат описани. Разходката може да достигне до края на язовира, където река „Арда“ се влива в  него.

Ще се насладите на великолепна природа- флората и фауната, като някои от видовете, могат да бъдат наблюдавани само тук в Източните Родопи.

Цената на лодка с гребла под наем е 20 лева на час.

Цената на моторна лодка под наем е 70 лева на час.

Меандрите на река Арда

За тях е писано и казано почти всичко, но никой не е успял да пресъздаде усещането, когато ги видиш на живо. Неземната красота на Природата.

Перперикон

Свещеният град е уникален в археологически, исторически и природен аспект. Едно от новите 7 чудеса на света.

Тракийско светилище Татул

Един от най-величествените мегалитни паметници, открити по земите български. През 2011 година, Татул беше избран за едно от 10-те чудеса на България.

Природен феномен Каменните гъби

Каменните гъби са скални образувания, обявени за защитената територия и природна забележителност. Намират се на около 17 км. от Кърджали.

Тракийско светилище пещера Утроба

Естествен хоризонтален процеп в скала, който е бил допълнително изсечен и оформен от човешка ръка. Датира ХI – Х в. пр Хр., от времето на траките.

Храмов комплекс "Успение Богородично"

Едно от най-посещаваните от туристи свети места в страната. Тук се намира кладенец с лековита вода и се съхраняват частици от Кръста Господен.